Bil hospital pakar/private mahal = masuk hospital kerajaan sajalah..Kenapa tak ambil insurans akak oi..Prudential kan ada…

Sejak akhir-akhir ni, saya banyak menerima email maklumbalas daripada prospek yang bertanyakan hal-hal insurans dan juga pandangan mereka terhadap insurans.  Ianya satu perkara yang baik dan saya amat berterima kasih kepada semua yang pernah menghantar email kepada saya kerana sudi meluangkan masa berkongsi pandangan, idea serta soal jawab tentang insurans yang perlu mereka ambil utk diri dan keluarga.

Banyak keluhan yang saya boleh simpulkan disini, contohnya “macam mana nak ambik insurans en zul, kerja pun jual goreng pisang dan nasi lemak saja, income sehari pun dalam RM150-RM200 bersih” (yang ni maklumbalas semasa pergi beli goreng pisang dan bukannya dari email) <—- kalau dah income sehari purata RM200 bersih, sebulan boleh jadi RM7500 tu.  Takkan lah nak bayar premium RM200 sebulan tak mampu.. (simpanan juga sebenarnya ni).

Bercakap pula tentang bil perubatan.  “Mana lah akak mampu nak buat rawatan kat pakar en zul..mahal tu..bil pun beribu-ribu..susah nak masuk private hospital ni, dah kena bil beribu nanti, mana lah nak cari duit utk buat bayaran, mana kami mampu”.  Pandangan saya, kini semua orang mampu masuk private hospital untuk mendapatkan rawatan yang terbaik untuk diri sendiri dan keluarga TETAPI ambillah dulu insurans (lagi bagus kalau disertakan dengan kemudahan medical card).  RM200 berapalah sangat.  Pergi Parkson, the Spring atau Boulevard sekali masuk pun dah habis RM300 (belum lagi Summer kat Kota Samarahan tu buka).

Kalau di tanya insurans mana yang terbaik, for sure, confirm, mestilah saya jawab Prudential (PAMB)..sebab..saya wakil dari company ni..NO.1 Di Malaysia..

Tagged , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: