Sakit semula lepas tengok bil hospital ??

Edisi Jumaat – Bahasa Sarawak (posting khas dalam bahasa ibundaku)

Kali tok nak share sikit jak..part tok sikpat main-main..Bayangkan, dah terima rawatan kat pakar..time ya sik tauk gik brapa jumlah bil ya..yang pastinya maok kembali sihat jak..sik angol duduk lam wad, sikpat molah tok sikpat molah ya..nak kerja pun sikpat..Adakah pernah kita bayangkan apa yg akan terjadi bila keluar jak dari wad, bil hospital mececah RM15,000 ?? Mok meletup rasa palak ya..silap-silap, sik jadi discharge ya..sambung balit admit sbb sakit datang balit..makin lah parah…Ktk org dah sediakan budget utk sakit lak..?? mun sik sakit pun, ada sik budget k kecemasan..??

Mun sikda, kesimpulannya, ambiklah medical card PRUhealth atau PRUflexi med..sik kisahlah brapa ktk org dapat commit tiap-tiap bulan asalkan ktk org dah ada budget k masa kecemasan..sik perlu nak takut gik masuk wad mun dah terpaksa.  Lagi bagus biarlah dari Prudential ok..

 

SMS atau Email atau Telefon jak – 0168584305 (Zulhafizan Bin Jamel)..

Tagged , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: