High Medical Inflation Rate Caused Malaysians Have Insufficient Medical Insurance

High Medical Inflation Rate Caused Malaysians have Insufficient Medical Insurance <—-tidak mencukupi?? Apa yg perlu kita lakukan?? Duduk diam atau cari jalan penyelesaian??

Persoalan – Adakah anda tahu berapa tinggi kenaikan kadar inflasi bagi kos perubatan di Malaysia beberapa tahun yang lepas?? Ianya lebih kurang 10% hingga 15% setahun !!  Berapa jumlah jaminan kos perubatan daripada insurans yang anda ada sekarang?? RM100,000 or RM200,000?? ataupun RM0.00??

Jangan terkejut ok..jom saya kongsikan beberapa contoh utk anda melihat dengan lebih jelas bagaimana inflasi kos perubatan 10% hingga 15% “affecting” kos perubatan anda dan “coverage” kad perubatan anda.

“PROJECTION” KOS PERUBATAN 10 TAHUN DAN 20 TAHUN AKAN DATANG:

RM20,000 hari ini akan menjadi RM51,875 selepas 10 tahun (purata inflasi 10%)
RM20,000 hari ini akan menjadi RM80,911 selepas 10 tahun (purata inflasi 15%)
RM20,000 hari ini akan menjadi RM134,550 selepas 20 tahun (purata inflasi 10%)
RM20,000 hari ini akan menjadi RM327,331 selepas 20 tahun (purata inflasi 15%)

Daripada keputusan yg ditunjukkan secara langsung akan menyebabkan secara keseluruhannya ramai rakyat Malaysia tidak mampu utk menanggung kos perubatan yang tinggi dan dengan kata lain, TIDAK MAMPU UNTUK JATUH SAKIT !!!

Ini kerana, dengan kos perubatan yg semakin meningkat dan terus meningkat, mereka yang mempunyai simpanan ataupun “coverage” kad perubatan yang tidak mencukupi akan terus menderita dan dibebani kos serta bil hospital yang tinggi.

Persediaan awal akan membantu anda menyelesaikan masalah ini dan dalam pada masa yang sama anda akan mendapat ketenangan fikiran yang tidak anda jangka.  Tak salah untuk bertanya kerana tugas saya membantu anda untuk kebaikan diri anda dan keluarga anda.

Tiada gunanya wang yang banyak disimpan utk masa hadapat tetapi akhirnya tidak dapat memenuhi impian yg anda impikan bersama keluarga dengan membelanjakan wang simpanan berkenaan kepada pembayaran kos perubatan sedangkan kami di Prudential boleh membantu membayar bagi pihak anda.

Hubungi saya untuk berbincang bagaimana Prudential dapat memberikan manfaat serta kebaikan dan ketenangan fikiran untuk anda sekeluarga.  016 8584305 Zulhafizan Jamel. Perunding Insurans Bertauliah anda.

Tagged , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: