New Rider – PRUflexi med

Flexibility, R&B Allowance, 20x Annual Limit, ICU & HDU 60 days, Pre-hospitalisation 90 days, RM300 or ZERO deductible

Ini adalah Rider terbaru dan terbaik yang baru saja diperkenalkan oleh Prudential utk memenuhi permintaan para pelanggan. Secara peribadinya, saya memang suka Prudential perkenalkan Rider terbaru ni. PRUflexi med bukanlah Plan terbaru tapi hanyalah Rider yang boleh dipilih oleh pelanggan jika mahu memiliki Plan Perlindungan Perubatan PRUlink One.

Sebelum ni, Rider utk perubatan dalam akaun PRUlink One adalah PRUhealth yg mana pelanggan dikenakan Co-Insurance ketika ingin membuat claim. Sasiapa yang sudah memiliki Medical Card PRUhealth sudah semestinya tahu apa itu Co-Insurance. Kepada mereka-mereka yg langsung tiada Medical Card, tak hairan or no wonder lah tak tahu. itu tak mengapa, don’t worry be happy, kat sini (klik sini) saya jelaskan dengan lebih lanjut untuk informasi anda dan anda boleh baca untuk tambah pengtahuan anda.

NCB (Non Claim Bonus), 4 sub-riders and RM3k & RM10k Deductible

Apa lagi yang bestnya Rider baru ini?? PRUflexi med yang baru diperkenalkan ini adalah lebih istimewa dan fleksibel kerana anda boleh memilih samada TAK NAK Co-Insurance langsung, bermakna 100% bil hospital dibayar oleh Prudential ataupun anda boleh pilih untuk bayar Co-Insurance sebanyak maksimum RM300 SAHAJA, bermakna anda hanya bayar RM300 sahaja dan selebihnya Prudential bayar.

Bagaimana?? Berminat?? Berbaloi?? Puas Hati??

Dan disamping itu juga, anda boleh pilih berapa harga Bilik/Wad yang anda nak. RM100, RM200, RM300 atau RM400. Lepas tu anda jugak boleh pilih berapa banyak Annual Medical Limit yang anda nak. RM 50,000.. RM 100,000.. RM 150,000 ataupun lebih terpulang pada pilihan anda sendiri. Lifetime Medical Limit anda pula adalah 20 kali ganda dari Annual Medical Limit yg anda pilih. Banyak tu..

Contohnya :-

Andai kata anda pilih Annual Medical Limit sebanyak RM50,000.. So Lifetime Medical Limit anda adalah RM1,000,000 (1 Juta). Anda claim lah sampai puas. Kalau nak check in hospital tiap-tiap tahun pun, terpulang pada anda dan yang pastinya anda tidak akan takut untuk jatuh sakit.


Kurang paham?? Kurang jelas?? atau Tak paham??
Call saya di talian 016 8584305 – Zulhafizan Jamel dan saya dengan berbesar hatinya akan tolong explain dengan lebih detail.  Terima kasih kerana membaca.

Tagged , , , , ,

One thought on “New Rider – PRUflexi med

  1. […] Kat ctok da juak coretan hal medical card tok juak —-> klik sitok […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: