Kenapa generasi zaman sekarang lambat beli insurans/takaful?

Mesti anda tertanya-tanya bukan?? Tiada yang peliknya kerana apa yang saya kongsikan kali ini semuanya berlaku sejak dulu lagi bahkan sekarang masih ada pesanan penaja yang sama dari generasi dulu kepada generasi sekarang..Pesanan berkenaan adalah satu pesanan yang menjadi salah satu faktor penyebab dan juga pendorong generasi kini membuat “mind set” untuk merancang sesuatu.

Nasihat Generasi Mak Kita..

Bab ni memang semua pernah lalui bukan?? Paling glamour adalah, masa kita kecik-kecik dulu mak-mak kita selalu cakap, adik belajar rajin-rajin nanti dah besar kerja bagus-bagus boleh bantu keluarga. (selalunya mengharapkan anak kerja jadi doktor, peguam, jurutera dan semua yg berpangkat dan professional) <—- tak heranlah time kat sekolah rendah lagi cikgu tanya dah besar nak jadi apa, semua akan menjawab nak jadi doktor lah, peguam lah, paling tidak pun nak jadi polis atau cikgu..

Oleh sebab tiada lansung perkataan insurance/takaful dalam nasihat ni apa kata kita “tweak”  sikit dan beri nasihat kat anak anak kita pula.

Nasihat Kita kepada anak anak kita

Abang/adik/kakak ataupun nak, belajar rajin-rajin ok..nanti dah nanti besar kerja bagus-bagus atau berniaga boleh bantu keluarga. Nanti dan besar Jangan lupa beli Takaful/Insurance nanti xda lah tinggalkan beban hutang kat anak bini. (tak pesan suruh jadi agen insurans pun x mengapa..asal pesan kat anak dah kerja jangan lupa ambik insurans..kepada mak bapa pulak, jgn lupa pulak mulakan untuk anak sebelum mereka mampu untuk memiliki insurans sendiri..)

 

Zulhafizan Bin Jamel  |  Rakan Insurans Anda  |  Prudential Assurance Malaysia Berhad (PAMB)  |  016.858.4305

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: