Pada suatu hari…

Satu cerita berkenaan seorang Financial Consultant (Perunding Kewangan). Sangat berjaya menolong orang yang memerlukan dalam masalah dan penambahbaikan kewangan. Tapi jarang sekali untuk approach (dalam bahasa kita, mengajak/menarik perhatian) kawan-kawan dia. Jadi, kebanyakan kawan-kawan tidak mengambil insurans nyawa mahupun medical card daripadanya. Sama ada tidak mengambil darinya atau tiada insurans nyawa langsung.

Suatu hari, salah seorang kawan rapatnya meninggal dunia dan meninggalkan seorang isteri dan dua orang anak. Isterinya seorang suri rumah. 2 hari selepas pengkebumian, isteri kawannya menelefonnya dan bertanyakan jumlah insurans yang suami dia insuranskan serta bagaimana untuk membuat tuntutan/claim.

Si Financial Consultant tadi menjawab yang si suami ini tidak mengambil insurans nyawa dengan dia. Si suami tidak pernah bertanyakan berkenaan insurans nyawa padanya. Si isteri memarahi kawan suaminya itu. Bagaimana seorang kawan tidak mahu menolong rakannya. Tidak memikirkan hal ini. Membantu orang lain dan tidak kepada kawan sendiri. Si isteri sangat sedih kerana tidak mempunyai sumber pendapatan dan tidak tahu bagaimana untuk meneruskan hidup dengan ketiadaan suaminya.

Oleh itu, sebagai kesimpulan, saya sebagai Financial Consultant daripada Prudential, ingin memaksa kawan-kawan saya untuk mengambil insurans nyawa dan juga medical card untuk jaminan masa depan anda. Nanti apa yang saya nak jawab kepada waris anda ??? Just joking.

Zulhafizan Bin Jamel
016 8584305  |  Prudential Assurance Malaysia Berhad
email : zulhafizan079@prupartner.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: