PRUclinic care Yang Terbaik Untuk Anda!!

PRUclinic care – 1st In Town & The Best In Town..

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Terima kasih kerana sudi singgah ke laman blog saya sekali lagi.  Keutamaan saya adalah untuk memberikan informasi terkini sambil berkongsi dan membantu mereka yang memerlukan bantuan berkaitan insurans/takaful.

Pastinya saudara-saudari sekalian pernah mendengar mengenai bil rawatan klinik swasta kini boleh ditanggung oleh syarikat insurans? cerita ini sudah tersebar ke seluruh Malaysia dan mungkin ada segelintir sahaja yang masih belum mengetahuinya.  Tak apa, saya akan ceritakan sedikit sebanyak secara ringkas dan mudah difahami.

Sekarang ni, hampir semua syarikat ada memberikan manfaat klinik panel kepada kakitangan mereka dan saya pasti anda salah seorang daripadanya yang pernah menggunakan kelebihan tersebut.  Kalau sakit je, demam atau sakit yang tidak terlalu serius, anda boleh ke klinik panel yang disediakan oleh syarikat.  Dapat rawatan dan ubat-ubatan secara percuma sbb suma bil syarikat yang bayarkan..betul kan??

Syarikat Besar – banyak lah klinik panelnya..

Syarikat Kecil – sikit lah klinik panelnya..biasanyalah..

Sekarang ni dah keluar satu medical card baru daripada Prudential.  Anda boleh guna/pakai di mana-mana Hospital Swasta seluruh Malaysia dan juga yang terbaiknya, boleh digunapakai di 1900 buah klinik seluruh Malaysia (yang kini menjadi klinik panel Prudential)..Lepas ni, nak dapatkan rawatan kecil-kecil seperti kes demam, batuk, cirit-birit, muntah-muntah, sakit belakang, terpijak paku, jatuh basikal, terhiris jari dan macam-macam lagi lah sakit ringan tu, YANG TAK MEMERLUKAN ANDA DITAHAN DI WAD (tak payah admit), anda boleh guna kad ni tanpa perlu membawa cash untuk membayar bil rawatan.

Anda nak ke tak?  Kalau saya, for sure memang NAK!!!

OK, kad yang saya maksudkan tu adalah PRUclinic care..

APA YANG ANDA AKAN DAPAT ? APA KELEBIHANNYA ?

1.  Keselesaan.  Anda tak perlu risau sebab banyak klinik di Malaysia menyertai kami sebagai klinik panel.  Ada 1900 buah klinik kesemuanya sehingga hari ini..cukup banyak tu..(yang dari semenanjung datang melancong ke Kuching, kalau sakit tak payah risau, klinik kat Kuching terima penggunaan kad anda).

2.  CASHLESS.  Tengah bulan poket kosong sbb budget dah fixed.  Ngam-ngam kena demam.  Tak perlu risau sbb anda hanya perlu bawa kad PRUclinic care sahaja dan semuanya settle.  No more cash needed!! Tak perlu..

3.  Had Tahunan Yang Tinggi.  Kalau budget anda utk tabung kecemasan kegunaan utk ke klinik, sebulan anda ada RM100, dengan kad ini anda ada RM1500  TERJAMIN!! Cukup ke tak?? Banyak tu..

4.  Perlindungan Sepanjang Masa.  Pusat perhubungan pelanggan bersedia membantu anda 24 jam sehari, 7 hari seminggu..Terbaik kan??

Macammana? Persoalan?..Ok, seterusnya – Apakah yang dimaksudkan dengan PRUclinic care ini?  Apa sebenarnya kemudahan kad perubatan terbaik ini??
PRUclinic care – adalah satu bentuk rider (manfaat tambahan) di dalam pelan investment-linked anda (yang sudah memiliki polisi investment-linked insurance dengan Prudential) dan boleh digunakan dimana-mana sahaja seluruh Malaysia..Asalkan klinik berkenaan adalah klinik panel Prudential..TETAPI..ada tapinya..untuk mendapatkan rider (manfaat tambahan) ini, anda kena lah ambil dulu medical card, samada PRUhealth ataupun PRUflexi med.

Apa tunggu lagi, rugi tak ambil sekarang dan lagi rugi kalau anda biarkan sahaja keperluan yang anda tahu kelebihannya.  Anda tahu apa yang anda perlu..anda tahu apa yang perlu anda lakukan dan anda tahu rugi besar kalau dilewat-lewatkan kerana kemudahan seperti ini hanya dapat diambil ketika kita sihat sahaja..kalau esok dah sakit, rugi lah..takkan dapat nak ambil dah..

Kalau malu nak bercakap dengan saya, anda boleh sms..kalau nak tanya panjang, anda boleh email saya..Pastinya anda akan dilayan secara VIP.  Jangan tunggu lama sbb anda pasti tidak akan menyesal..

Zulhafizan Jamel
Prudential Wealth Planner
016-8584035
zulhafizan079@prupartner.com.my

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: