PRUflexi med – Medical card yang terbaik dalam pasaran..

PRUflexi med, kad perubatan (medical card) yang terbaik sekarang tok, dah ready utk semua..

*Entry kali tok lebih mudah difahami sbb ditulis dalam bahasa tempatan *bahasa sarawak..special edition pun entry..

Dah banyak yg tauk hal tok.. Kinek tok ktk org boleh selamba jak molah claim dengan PRUflexi med.. Sebelum tok, kmk dah nangga dan nemu macam-macam jenis medical card dari macam-macam company/agensi insurans di Malaysia.  Apa yg molah kmk kagum dengan medical card pruflexi med tok, kelebihannya yg banyak org cari dan maok.  Kmk rasa nak telefon suma kawan-kawan dan sedara mara utk ceritakan serta kongsikan kabar berita bagus tok.  Tapi dengan cara menulis dalam blog tok, lebih banyak org dapat tahu dan lebih senang utk kongsikan ngan suma pembaca blog tok.  Jom kmk terangkan dengan sekilas pandang (secara rumusan utk mudah difahami) ciri-ciri terbaik yang ada pada medical card PRUflexi med dari Prudential tok..


1. Zero deductible / RM300 deductible
Maksudnya, ktk org boleh pilih nak cashless medical card ataupun bayar RM300 bila discharge dari hospital. Cashless ini maksudnya ktk org masuk hospital (dah da medical card, masuk hospital pakar terus jak lah) tunjuk kad dan Prudential akan bayar semua bill ktk org. Best sik?

2.  Plan tok tersangat-lah flexible. Ktk org boleh pilih samada maok annual limit tinggi or maok room and board tinggi. Annual limit boleh dapat dari RM50k sampai RM200k (banyak nak? sikda yg mustahil gik nek tok) dan setiap increment RM10k. Maksudnya, ktk org boleh pillih nak annual limit RM50k,RM60k,RM70k sampailah RM200k.

3. Manfaat ICU adalah selama 60 hari. Sebelum-sebelum tok, selalunya standard medical card lain 30 hari jak.

4. Manfaat pre-hospitalization selama 90 hari. Sama juak, sebalum tok selalunya, kebanyakkannya, medical card lain 30 hari jak. (tangga jak, lagi lah untung)

5. Lifetime limit semua darab 20 (20x ganda). Mun annual limit ktk org RM100k darab dengan 20 maksudnya lifetime limit korang RM 2 juta. (sikda duit cash juta-juta, at least sepanjang umur ada medical card nilainya juta2..sik untung juak gik??)

6. Mun ktk org masuk hospital, ikut plan bilik ktk org RM 200 sehari. Ktk org takut nak tido sorang, tukar n ambik bilik kongsi RM150 sehari. Katalah or mun ktk org diam sia (lam bilit ya time admit) lima hari, beza RM50 ya Prudential akan bayar balit..serius.. Sebab ktk org dah diam lam spetar ya lima hari Prudential bayar balit ngan ktk org RM 250. (maaf lah, mun masuk spetar kerajaan, nak masuk kelas 2 pun susah, mala jak full apatah gik nak merasa kelas 1..sik suma kita tok dapat masuk bilik istimewa time sakit..gunalah kelebihan ada medical card ya)

7. Macam biasalah, plan tok adalah rider kepada PRUlink one (bagi yg berusia 26thn ke atas), PRUlife ready (bagi yg berusia 19-25thn) dan PRUmy child (bagi anak-anak kecik kita). Senang cerita, rider tok di attach dengan investment link. Jadi, kat sitok duit ktk org korang sikda burn macam ya ajak, sebahagian daripada premium yang ktk org bayar tiap bulan ya akan dimasukkkan ke dalam akaun investment ktk org. Selepas tahun ke 6 ktk org dapat nangga investment ktk org meningkat mendadak (2 3 tahun pertama pun dah leh nangga juak sebenarnya). So apa nak dirugikan, protection untuk bill hospital dah setel dan ktk org boleh molah saving gik ya..memang berbaloi-baloi..(simpan lam tabung boleh..tp hasilnya sendiri tauk lah..)

Mun maok tauk lanjut, jgn lupak SMS or Call ok..utk mudah kita jumpa (appointment) n cerita panjang gik..email pun boleh..lagi senang, reply kat ruangan kat dibah ya..

 

Kat ctok da juak coretan hal medical card tok juak —-> klik sitok

 

Zulhafizan Jamel | 0168584305 | Fulltime Wealth Planner Prudential

Tagged , , , , , , , , ,

One thought on “PRUflexi med – Medical card yang terbaik dalam pasaran..

  1. […] ANDA NILAI TERKUMPUL SEUMUR HIDUP ANDA BAGI KOS SARA PERUBATAN SEBANYAK RM1,000,000.00 ??? DENGAN PRUflexi med DARIPADA PRUDENTIAL, IANYA MEMANG DISEDIAKAN UNTUK ANDA […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: