Soalan yang biasa ditanya – Kalau bersalin, insurans cover tak?

Jangan terkejut kalau saya katakan bahawa majoriti yang bertanya soalan ni adalah daripada kaum lelaki !! Mengapa ya?  Bagi saya, mungkin mereka nak isteri tersayang mereka mendapat yang terbaik apabila bersalin nanti (melahirkan zuriat yang amat ditunggu-tunggu)..Penat bersalin dan kos yang tinggi utk membuat pembedahan bersalin dihospital swasta juga salah satu faktor kaum lelaki mahukan pulangan yang sekurang-kurangnya dapat digunakan semula utk perbelanjaan lain apabila menimang cahaya mata mereka..Mungkin kot..Itu pandangan saya sahaja..Apa kata anda sendiri??

Sebagai rakan insurans anda, saya dapat katakan kat sini, Kalau bersalin, insurans cover tak? 

JAWAPANNYA —> TAK COVER !!

Mana-mana syarikat insurans takkan cover untuk kes bersalin TETAPI ada pelan-pelan tertentu yang cover pregnancy complication (komplikasi semasa mengandung) dan juga congenital illness.  Dalam product line kat Prudential, kita ada PRUmy child (4 bulan dalam kandungan anda dah boleh buat insurans untuk anak anda) dan juga PRUlady yang ada coverage yang saya maksudkan.

Nak tahu lebih lanjut, boleh semak brochure untuk kedua-dua produk ini atau senang-senang, dail no saya dan tanya terus..kalau tak pun, sms untuk buat temujanji..0168584305 Zulhafizan Jamel.  Lagi senang nak cerita ya tak..?? Jangan risaulah, no obligation..just knowledge sharing..

2 thoughts on “Soalan yang biasa ditanya – Kalau bersalin, insurans cover tak?

  1. AimiNadiya says:

    Thanks 4 the info bro!

  2. Lily says:

    Salam, terima kasih atas penjelasan kos bersalin tidak ditanggung. Bagaimana pula dgn kos daily room selepas bersalin. Adakah boleh claim dgn prudential?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: