Hutang – Bebanan? atau Trend Ulangan?

Salam sejahtera semua..Kali ini, saya akan biarkan anda sendiri menilai gambar yang saya kongikan.  Anda sendiri lihat dimana kedudukan anda, termasuklah diri saya sendiri sekarang ini.  Adakah hutang menjadi bebanan yang semakin berat kepada diri dan keluarga kita ataupun ianya hanya satu trend ulangan yang semua org akan lalui sehingga penghujung kehidupan mereka.

Persoalan ini mungkin pelik tapi inilah hakikatnya.  Hutang semakin bertambah, bebanan juga semakin berat.  Gaji & pendapatan yang anda terima sekarang adakah mencukupi atau semakin berkurangan?  Anda amat pasti yang anda dapat hadapi saat genting ketika perlukan sejumlah bantuan kewangan utk saat masalah kewangan timbul nanti?  Mungkin pada saat anda membaca artikel saya ini anda akan kata “Ya, saya dapat bersedia..” Alhamdulillah kerana anda pastinya sudah merancang kewangan anda dengan baik.  Tp, jika terdetik dihati anda menyatakan bahawa anda belum bersedia, masih belum ada ruang utk membuat simpanan kecemasan atau mencarum didalam pelan Insurans/Takaful, anda perlu merujuk perkara ini dengan SEGERA !!..

Cuba letakkan diri anda dalam gambar ini. Cuba fahami apa yg saya cuba sampaikan.  Bayangkan sekiranya anda pergi dahulu meninggalkan ahli keluarga anda atau ditakdirkan anda tidak mampu utk bekerja akibat kemalangan. BAGAIMANA DENGAN APA YANG BERADA DISEKELILING ANDA??

 

Saya sedia membantu. Saya bukan paksa anda. Saya hanya mahu anda sedar dari dilemma.  Sekurang-kurangnya sebelum apa-apa berlaku diluar jangkaan kita, kita sudah bersedia sedikit daripada langsung tiada persediaan. Mungkin dengan simpanan yang anda buat sekarang akan membantu ketika anda ditimpa kejadian yang tidak diingini.

Renung-renungkan…

 

Zulhafizan Bin Jamel
Rakan Insurans Anda
016-8584305 | zulhafizan079@prupartner.com.my

 

 

Advertisements
Tagged , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: