Mengapa Kad Perubatan Prudential ??

Kali ini saya ingin berkongsikan satu tajuk yang kerap kali menjadi pertanyaan daripada prospek seperti anda (yang belum memiliki sebarang medical card/kad perubatan) berkenaan pemilihan kad perubatan yang sesuai dan terbaik pada masa kini.  Banyak persoalan yang diterima akhir-akhir ini bertanyakan – MENGAPA PERLU MEMILIH KAD PERUBATAN PRUDENTIAL??

Kini, semakin banyak orang menghadapi masalah dalam pembayaran kos perubatan apabila ianya berkaitan dengan kos pembedahan kecil mahupun pembedahan yang besar.  Sekurang-kurangnya seseorang memerlukan dalam lingkungan RM1,000 hingga ke RM3000 untuk pembayaran kos pembedahan kecil (minor surgery) dan kos yang tinggi mencecah sehingga RM120,000 bagi pembayaran kos pembedahan untuk penyakit kritikal (critical illness) seperti contoh masalah jantung (hanya untuk pembedahan kali pertama sahaja)..Mengerikan, menakutkan dan membebankan bukan?? Itulah hakikat apa yg perlu anda dan diri saya mungkin lalui satu hari nanti dan kita perlu sediakan satu jumlah kewangan yang besar sebagai jaminan sekiranya satu hari nanti ditakdirkan jatuh sakit dan perlukan rawatan seperti ini.

Apa pandangan anda? Pernahkan anda terfikir tentang perkara ini?

Mungkin dulu tidak pernah terfikir dan diharap dengan artikel yang saya tulis ini sedikit sebanyak dapat membantu anda dan juga diri saya membuat persediaan yang sepatutnya dilakukan SEGERA agar tidak menyesal dikemudian hari.  Ini bukan perkara main-main dan bukan olok-olok..ini berkaitan dengan nyawa kita dan waris yang kita sayangi sentiasa.

Semua orang sedia maklum bahawa kehidupan adalah sesuatu yang kita tidak dapat jangka..sebab itulah, anda..kita..perlukan jaminan perlindungan tidak kira untuk apa jua perkara..takdir semuanya dah ditentukan dan tiada siapa dapat mengubahnya melainkan kita sendiri berusaha mengubahnya untuk menjadi lebih baik dengan ketentuanNya. Kita merancang dan tuhan menentukan..tapi adakah kita perlu menyerah bulat-bulat apa yang sepatutnya kita boleh ubah demi kebaikan diri dan keluarga kita? Tanya diri anda..

Dengan mendapatkan jaminan perlindungan, contohnya daripada insurans, satu hari nanti ianya akan membantu menyelesaikan masalah kewangan anda..Insya Allah.  Prudential Medical Card (kad perubatan) boleh membantu menyelesaikan masalah kewangan peribadi anda..

Berapa lamakah masa yang anda perlukan untuk menyimpan jumlah wang RM500,000 atau RM50,000 ataupun RM5,000?

Katakan anda menyimpan RM200 setiap bulan :-
Untuk jumlah RM500,000 = RM200 x 2500 bulan / 208 tahun !!!
Untuk jumlah RM50,000 = RM200 x 250 bulan / 21 tahun !!!
Untuk jumlah RM5,000 = RM200 x 25 bulan / 2 tahun ++

Dengan hanya premium bulanan sebanyak RM100* (Dewasa/Adult) / RM60 (Kanak-kanak/Children), anda akan dapat menikmati semua manfaat/simpanan yang anda perlukan termasuklah jaminan perlindungan dalam kad perubatan anda (untuk keperluan pembayaran kos perubatan yang anda perlukan bila-bila masa sahaja) sehingga mencecah RM1,000,000.00 (1 juta) !!!  APA YANG ANDA TUNGGU LAGI ??  Dan, pada umur anda 55 tahun nanti, anda boleh tukarkan pelan yang anda ambil menjadi pelan persaraan anda!!

Kad Perubatan Prudential (termasuk dalam pelan PRUlink one, PRUmy child dan PRUlife ready) memberikan perlindungan perubatan komprehensif dengan manfaat pembayaran bil perubatan (kos perubatan) yang anda terima selepas rawatan di hospital pakar (yang pastinya menjadi pilihan setiap orang yang mahukan rawatan segera dengan keselesaan semasa menjalani rawatan).  Dapatkan ketenangan fikiran yang anda sentiasa perlukan !!

Medical Card / Kad Perubatan (PRUhealth / PRUflexi med) memberikan anda manfaat / kebaikan seperti yang berikut :

* Perlindungan komprehensif untuk kemasukan ke hospital (hospitalisation) dan juga pembedahan (surgery).
* Bonus tanpa tuntutan (No Claim Bonus) – sihat anda terima bonus, sakit pula anda dibayar
* Zero Deductible (ada pada PRUflexi med) – tak perlu bayar satu sen pun..semuanya ditanggung beres..
* Pilihan untuk mendapatkan rawatan di luar negara* – utk kes yang memerlukan rawatan doktor/hospital pakar luar negara
* Pilihan menaiktaraf secara automatik (Automatik Upgrade Option) bagi pelan PRUhealth anda
* Pilihan untuk menukar jumlah co-insurans (hanya untuk PRUhealth dan PRUflexi med, ianya tanpa co-insurans)
* Pilihan untuk had tuntutan tahunan* (Waive Annual Claims Limit)
* Pilihan Room & Board (mengikut pilihan anda sendiri)– ada pada PRUflexi med
* Pilihan dalam memilih pelan yang bersesuaian dengan bajet anda
* Perlindungan sehingga umur 100 tahun (anda sentiasa dilindungi)

Rumusan Manfaat Keseluruhan:

Masuk wad (hospitalisation or admitted), jumlah keseluruhan yang anda boleh gunakan adalah :
* Jumlah had tahunan (Annual Limit) berjumlah RM50,000

* Jumlah had seumur hidup RM500,000 (PRUhealth 100) atau RM1,000,000.00 (PRUflexi med)

Mengapa ragu-ragu untuk bertanya sedangkan sudah banyak mereka diluar sana sudah pun memilikinya serta menggunakannya.  Medical Card Prudential menjadi pilihan kerana kami adalah agensi insurans yang paling banyak membayar tuntutan yang dibuat oleh pelanggan kami tanpa sebarang masalah.

Malu untuk berdepan, email dan tanya saya..Tiada email, sms kepada saya..Tak sempat sms, call sahaja untuk temujanji. 

Bayangkan, dengan simpanan lebih kurang dalam RM3 – RM5 sehari, anda mendapat perlindungan yang anda tidak duga selama ini dan pada masa yang sama, jumlah berkenaan adalah simpanan harian anda kerana kesemuanya anda akan dapat semula nanti.  Adakah jumlah yang hanya kurang dari 5%-10% dari pendapatan anda, digunakan untuk simpanan sambil dilindungi dengan manfaat yang besar akan membuatkan anda JATUH BANGKRAP???

ORANG KATA KITA RUGI AMBIL KAD PERUBATAN (MEDICAL CARD)..TAPI KITA LAGI RUGI KALAU TIADA LANGSUNG KAD PERUBATAN..

Zulhafizan Jamel
Ejen Bertauliah PAMB
016 8584305
zulhafizan079@prupartner.com
Advertisements
Tagged , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: