Please ensure your medical card is Guaranteed Renewal!

Tidak semua kad perubatan (medical card) sama.  Apa yang paling penting adalah kemudahan yang ada pada kad berkenaan – Guaranteed Renewal Card.

Kenapa? Diluar sana banyak medical card yang tidak mempunyai kemudahan Guaranteed Renewal.  Ini bermakna kad perubatan yang tidak mempunyai kemudahan ini tidak menjamin memberi perlindungan kepada anda seumur hidup anda seperti yang dinyatakan sebelumnya.

Seperti yang kita sedia maklum, kad yang tiada jaminan memerlukan anda untuk menjalani pemeriksaan kesihatan setiap kali ianya perlu diperbaharui (medical card renewal).  Sekiranya kesihatan anda kurang mengizinkan (masih sakit) anda TIDAK LAYAK untuk memperbaharuinya.  APA??? Pelikkan?? Anda memerlukan kad perubatan disaat anda tidak sihat dan apabila anda benar-benar sakit, syarikat/agensi berkenaan tidak menerima permohonan permbaharuan anda lagi.  Tambah lagi bila anda dalam keadaan sakit (apabila sampai tempoh pembaharuan kad perubatan), tiada syarikat/agensi akan menerima permohonan anda.

Jadi, sebelum membuat pilihan untuk mendapatkan kad perubatan (medical card), sila semak dan pastikan semua perkara berikut.  Saya sarankan, pilihlah Prudential Medical Card.  Ini kerana kami melindungi anda sehingga ke penghujung hayat anda (bergantung kepada pelan yang anda pilih mengikut jangka umur yang anda pilih *pelan 70, 80 atau 100 tahun)

Setiap tahun anda tidak perlu risau kerana anda tidak perlu memperbaharui permohonan anda kerana ianya telah diatur secara AUTOMATIK oleh Prudential dan ANDA TIDAK PERLU MENJALANI SEKALI LAGI PEMERIKSAAN KESIHATAN (Every year is automatic renewal and no medical checkup required).

Dapatkan kad perubatan anda hari ini juga.  Hanya layak kepada mereka yang sihat untuk membuat permohonan.  Dapatkan sekarang sebelum terlewat.

Hubungi saya untuk temujanji atau pertanyaan lanjut.

Zulhafizan Jamel
Wealth Planner
Prudential Assurance Malaysia Berhad
http://www.prudentialforyou.wordpress.com
prudentialforyou@yahoo.com
+6 (013) 8169912

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: